Halliburton vykázal v 3. štvrťroku stratu, už štvrtú po sebe

Americká spoločnosť Halliburton, druhý najväčší svetový poskytovateľ služieb na ropných poliach, vykázala v 3. štvrťroku opäť stratu, už štvrtú po sebe. Dôvodom je prepad cien ropy v dôsledku pandémie ochorenia COVID-19, ktorý zasiahol dopyt po jej službách. Informovala o tom agentúra TASR

      Spoločnosť Halliburton v pondelok uviedla, že jej čistá strata za tri mesiace do konca septembra dosiahla 17 miliónov USD (14,48 milióna eur), čo predstavuje 2 centy na akciu. Vlani v rovnakom období mala pritom zisk 295 miliónov USD alebo 34 centov na akciu.
      Po vylúčení jednorazových výdavkov zaznamenal Halliburton upravený čistý príjem 11 centov na akciu. Analytici pritom očakávali zisk 8 centov/akcia.
      Tržby v 3. štvrťroku 2020 klesli na 2,98 miliardy USD z 5,55 miliardy USD pred rokom, zatiaľ čo analytici odhadovali, že dosiahnu 3,09 miliardy USD.
      Napriek tomu, že ropa v lete zmazala časť zo svojich strát, ktoré zaznamenala v marci a apríli, keď sa prepadla na historické minimá, opätovné zavádzanie obmedzení v niektorých častiach sveta v dôsledku druhej vlny pandémie vyvoláva obavy z novým blokád a pádu dopytu.