Koronavírus znížil dopyt po rope, kanadská firma Suncor zruší 10 až 15 % miest

Kanadská ropná spoločnosť Suncor Energy plánuje v nasledujúcich 18 mesiacoch prepustiť do 15 % svojich zamestnancov. K rušeniu pracovných miest pristúpila po tom, ako pandémia nového koronavírusu obmedzila dopravu a s ňou dopyt po rope. Informovala o tom agentúra TASR.

 

      Druhá najväčšia ropná spoločnosť v Kanade tak prepustí okolo 2000 zamestnancov. Firma so sídlom v Calgary v súčasnosti zamestnáva približne 13.000 ľudí.
      Ako povedal šéf spoločnosti Mark Little, nové technológie by v budúcnosti rovnako viedli k znižovaniu počtu zamestnancov, nástup pandémie nového koronavírusu však tieto plány urýchlil. Spoločnosť momentálne hľadá najvhodnejšie spôsoby zredukovania svojej pracovnej sily, a to vrátane predčasného odchodu do dôchodku i dobrovoľného odchodu.
      Ako vedenie Suncor Energy informovalo, v nasledujúcich 12 až 18 mesiacoch zníži počet pracovných miest o 10 až 15 %, pričom prepúšťanie sa dotkne všetkých regiónov, v ktorých firma pôsobí, uviedla hovorkyňa spoločnosti Sneh Seetalová. Zhruba 5 % pracovných pozícií chce Suncor zrušiť v nasledujúcich šiestich mesiacoch.