V Slovnafte odhalilo testovanie minimálny počet nakazených

Skupina Slovnaft počas víkendu otestovala na ochorenie COVID-19 vo vlastnej réžii 2155 z celkového počtu približne 3400 zamestnancov, ostatní sa zúčastnili na testovaní na iných odberných miestach. Pozitívny výsledok testovania oznámilo spoločnosti iba desať pracovníkov, informoval v pondelok Ladislav Procházka z komunikačného oddelenia Slovnaftu.

      Testovanie zorganizovali na dvoch odberných miestach v priestoroch rafinérie. Otestovať sa podľa Procházku mohli všetci zamestnanci z výrobnej zóny aj z administratívy, ktorí o to prejavili záujem. Pre prípad, ak by testovanie preukázalo ochorenie COVID-19 u kritických zamestnancov v rámci výroby, boli vopred vytvorené záložné tímy, ktoré dokážu ďalej zabezpečiť prevádzku rafinérie. "Ich nasadenie v súčasnosti nie je nutné, vzhľadom na vývoj situácie však zostávajú v pohotovosti," dodal Procházka.
      Slovnaft má od začiatku pandémie nastavené prísne pravidlá v rafinérii aj v ďalších prevádzkach, ktoré majú zabrániť šíreniu nového koronavírusu. Spoločnosť priebežne testovala svojich zamestnancov na prítomnosť nového koronavírusu a od začiatku pandémie urobila viac ako 13.000 PCR testov.